Duramax Diesels Forum Truck of the Week
  #16  
Old 10-16-2019, 07:23 AM
DAVe3283's Avatar
DAVe3283 DAVe3283 is offline
Heavy & Slow



 
Join Date: Sep 2009
Location: Boise, ID, USA
Posts: 3,172

Default

Thanks for the update. Glad to hear you've got it fixed!
__________________

Reply With Quote
  #17  
Old 10-24-2019, 06:05 PM
dirty_max's Avatar
dirty_max dirty_max is offline
Hotrodder
 
Join Date: Jan 2013
Location: eureka il
Posts: 807
Default

I am glad you came back and updated us. I am having the same issue in my 2002 with a built trans. Seems like 2 to 3 it stutters, then 4 to 5 it stutters, then bangs into gear while downshifting. It just seems really delayed. When i come to a complete stop, the truck jumps forward after about 1 second. I have a tcm from an 01 and one from an 02 but both were from 2wd trucks. Can i use them? And can i use my v2 to flash and reset them? I tried a relearn through the cts and it seemed to help a little at first but went back to being angry at me. Ever since i bought the truck on random and rare occasion it would have a hard downshift. The other night i had my truck out and beat on it a little. It was fine and never acted up all night. Let it sit 2 days and now it's doing this.
__________________
2004 chevy lly with a handshaker





Originally Posted by coker6303
My trucks not a whore...she doesn't lift her skirt for just anyone!

Originally Posted by coker6303
But she is a prostitute...she will do anything for money
Reply With Quote
  #18  
Old 10-24-2019, 07:20 PM
Mike L.'s Avatar
Mike L. Mike L. is offline
Got Sheep?
 
Join Date: Aug 2006
Location: Disneyland, CA
Posts: 15,254
Default

History on the trans?
__________________
Inglewood Transmission Service
Shop 714 870 7300
Cell 310 918 9678

Tuned by Idaho Rob.
Reply With Quote
  #19  
Old 10-24-2019, 07:59 PM
2004LB7's Avatar
2004LB7 2004LB7 is offline
Hotrodder
 
Join Date: Dec 2010
Location: Norcal
Posts: 2,037

Default

Is the ecm tuned?
__________________
2008 Chevrolet 3500HD DRW LTZ
285/75/17 Nitto Dura Grapplers, 4.56 gears, Front and rear ARB lockers, Efi Live tuning by me, Raptor 160 LP, Cognito 4-6 NTB Lift, 4" Exhaust, Built Trans by Mike L.

2006 BRM Jetta TDI. Injectors, turbo, Malone custom tuning on ecm and tcm
Reply With Quote
  #20  
Old 10-25-2019, 10:10 AM
dirty_max's Avatar
dirty_max dirty_max is offline
Hotrodder
 
Join Date: Jan 2013
Location: eureka il
Posts: 807
Default

Quote:
Originally Posted by Mike L. View Post
History on the trans?
Not 100% sure. I just bought the truck this summer. Was built with a ppe kit about 50k miles ago.
__________________
2004 chevy lly with a handshaker





Originally Posted by coker6303
My trucks not a whore...she doesn't lift her skirt for just anyone!

Originally Posted by coker6303
But she is a prostitute...she will do anything for money
Reply With Quote
  #21  
Old 10-25-2019, 10:10 AM
dirty_max's Avatar
dirty_max dirty_max is offline
Hotrodder
 
Join Date: Jan 2013
Location: eureka il
Posts: 807
Default

Quote:
Originally Posted by 2004LB7 View Post
Is the ecm tuned?
I really don't think it is tuned.
__________________
2004 chevy lly with a handshaker





Originally Posted by coker6303
My trucks not a whore...she doesn't lift her skirt for just anyone!

Originally Posted by coker6303
But she is a prostitute...she will do anything for money
Reply With Quote
  #22  
Old 10-31-2019, 04:07 AM
Chevman-D Chevman-D is offline
Knuckle buster
 
Join Date: Aug 2019
Location: Green Bay WI
Posts: 11

Default

I completely reprogramed my ECM with the latest program from GM. I had no choice though because mine was from a newer model with the extra Solinoid in the valve body that mine didn't have. Did a complete relearn not just resetting the values. But it sounds like exactly how mine acted. The kicker is the wiring on these things do sometimes have issues so make sure you check that aswell especially up around the computer it sometimes rubs the harness and also down on the trans the connector pull it and it will get trans fluid in it causing issues. Also, check all your grounds rule out the simple things first. I did my grounds first because they had continuity BUT not great. Granted didn't fix it but don't hurt to make sure. Also check and make sure non of the pins are pushed back in the connector at the TCM this too can cause issues. Are you getting any codes? Do you have a good scanner to get the codes that do not set the Check engine light?
__________________
2003 2500HD Silverado Crew Cab 4x4
132,000 Stock with Muffler deleted
Reply With Quote
  #23  
Old 11-03-2019, 04:46 PM
dirty_max's Avatar
dirty_max dirty_max is offline
Hotrodder
 
Join Date: Jan 2013
Location: eureka il
Posts: 807
Default

Quote:
Originally Posted by Chevman-D View Post
I completely reprogramed my ECM with the latest program from GM. I had no choice though because mine was from a newer model with the extra Solinoid in the valve body that mine didn't have. Did a complete relearn not just resetting the values. But it sounds like exactly how mine acted. The kicker is the wiring on these things do sometimes have issues so make sure you check that aswell especially up around the computer it sometimes rubs the harness and also down on the trans the connector pull it and it will get trans fluid in it causing issues. Also, check all your grounds rule out the simple things first. I did my grounds first because they had continuity BUT not great. Granted didn't fix it but don't hurt to make sure. Also check and make sure non of the pins are pushed back in the connector at the TCM this too can cause issues. Are you getting any codes? Do you have a good scanner to get the codes that do not set the Check engine light?
I have a cts on the truck and i'm not seeing any codes or lights on the dash. I do have a v2 with the software on my laptop i can hook up. Im almost convinced it's electrical. I did a relearn on it through the cts and it didnt seem to do anything. Parked it for 2 days and then all of a sudden it was fine. Parked it for a couple days again, took it out for about a 30 minute drive, most of that at highway speed, when i went to slow down to take my turn it started acting up again. Drove it around running errands most of the night and it would be fine for a bit then go back to acting up again. Thanks for the help, when i get some more time i will get it into the garage and look at it.
__________________
2004 chevy lly with a handshaker





Originally Posted by coker6303
My trucks not a whore...she doesn't lift her skirt for just anyone!

Originally Posted by coker6303
But she is a prostitute...she will do anything for money
Reply With Quote
  #24  
Old 11-04-2019, 10:22 AM
Chevman-D Chevman-D is offline
Knuckle buster
 
Join Date: Aug 2019
Location: Green Bay WI
Posts: 11

Default

Sounds like exactly what mine was doing. Work then not back and forth. I would only get a code every now and then. Had the spare swapped it programmed it and it started working. Knock on wood still going strong.
__________________
2003 2500HD Silverado Crew Cab 4x4
132,000 Stock with Muffler deleted
Reply With Quote
  #25  
Old 11-08-2019, 04:32 PM
dirty_max's Avatar
dirty_max dirty_max is offline
Hotrodder
 
Join Date: Jan 2013
Location: eureka il
Posts: 807
Default

Now it's gotten more complicated. Went into what i thought was limp mode the other night. Now when i put it in any gear the indicator flashes at me and it wont move. I had a code on the cts. Just a p0700 but i erased the code before i could check it with a good code reader. Thought it was just in limp mode because it wouldn't move in reverse. Now it moves in no gears ��
__________________
2004 chevy lly with a handshaker





Originally Posted by coker6303
My trucks not a whore...she doesn't lift her skirt for just anyone!

Originally Posted by coker6303
But she is a prostitute...she will do anything for money
Reply With Quote
  #26  
Old 11-08-2019, 06:33 PM
dirty_max's Avatar
dirty_max dirty_max is offline
Hotrodder
 
Join Date: Jan 2013
Location: eureka il
Posts: 807
Default

Tried a tcm i had laying there and still the same thing. Pulled the spin on filter and there was no excessive debris on the magnet. Pulled the pan down to check the internal filter and it was still up in there. There was some red flakes in the bottom of the pan that i thought was clutch material. But the fluid was all clean.
__________________
2004 chevy lly with a handshaker





Originally Posted by coker6303
My trucks not a whore...she doesn't lift her skirt for just anyone!

Originally Posted by coker6303
But she is a prostitute...she will do anything for money
Reply With Quote
  #27  
Old 11-11-2019, 02:11 PM
dirty_max's Avatar
dirty_max dirty_max is offline
Hotrodder
 
Join Date: Jan 2013
Location: eureka il
Posts: 807
Default

just thought I would update. I found that my issue is internal. I have a clutch that is delaminating. had the valve apart and it was full of clutch material.
__________________
2004 chevy lly with a handshaker





Originally Posted by coker6303
My trucks not a whore...she doesn't lift her skirt for just anyone!

Originally Posted by coker6303
But she is a prostitute...she will do anything for money
Reply With Quote
  #28  
Old 11-11-2019, 03:10 PM
Mike L.'s Avatar
Mike L. Mike L. is offline
Got Sheep?
 
Join Date: Aug 2006
Location: Disneyland, CA
Posts: 15,254
Default

Red Eagle clutch delaminating.
__________________
Inglewood Transmission Service
Shop 714 870 7300
Cell 310 918 9678

Tuned by Idaho Rob.
Reply With Quote
  #29  
Old 11-11-2019, 03:21 PM
dirty_max's Avatar
dirty_max dirty_max is offline
Hotrodder
 
Join Date: Jan 2013
Location: eureka il
Posts: 807
Default

Quote:
Originally Posted by Mike L. View Post
Red Eagle clutch delaminating.
what is the red eagle clutch? will I be needing a new converter for a failure like this?
__________________
2004 chevy lly with a handshaker





Originally Posted by coker6303
My trucks not a whore...she doesn't lift her skirt for just anyone!

Originally Posted by coker6303
But she is a prostitute...she will do anything for money
Reply With Quote
  #30  
Old 11-11-2019, 03:28 PM
Mike L.'s Avatar
Mike L. Mike L. is offline
Got Sheep?
 
Join Date: Aug 2006
Location: Disneyland, CA
Posts: 15,254
Default

It's made by Alto. Converter might be ok.
__________________
Inglewood Transmission Service
Shop 714 870 7300
Cell 310 918 9678

Tuned by Idaho Rob.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 12:29 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
vB.Sponsors