Duramax Diesels Forum Truck of the Week
  #1  
Old 08-29-2018, 01:47 PM
gmac32 gmac32 is offline
Hotrodder
 
Join Date: Dec 2009
Location: bellville ohio
Posts: 171
Default No start

So i have a customer that needed a new engine in his lmm. I put a lbz in it that I had and got it running. It was running rough. So i left it run for a few minutes and shut it off. I started it right back up and it ran smooth. Now it won't start back up. It cranks like it wants to kind of fire but doesn't. I checked both reluctor wheels and everything. I have everything i need to make it run according to the scanner. There aren't any trouble codes. I am at a loss on this. If you have engine grounds that are bad, what are the symptoms? Thanks
__________________
2011 denali gmc 5.5 lift, 35" tires, carillos, cut, coated lml pistons, hot cam 63.5 mm vgt over billet s480, fox shocks, profab manifolds and up pipes, intercooler pipes, 10mm cp3, ported heads, valve springs
Reply With Quote
  #2  
Old 08-30-2018, 08:34 AM
BlkMax's Avatar
BlkMax BlkMax is offline
Hotrodder
 
Join Date: Aug 2008
Location: Wasilla, AK
Posts: 671

Default

Have you verified that all the ground wires on the block are tight? Just a thought.....
__________________
Black Max....

Black Max, the fun truck:
'03 2500 4x4 CC/LB
Bent Rods, now under construction, its time to put all the saved up parts in....
Special thanks to Pat & Kat McSwain, MikeL, Guy, Trent, and others from here-thank you for the great ideas!
EPR triples

Emma, my DD:
'04 2500 4x4 EC/SB
HTT T4 366 74 .91, 65% SAC's from LDS, Trans Kit from Evan, tunes by Zach at Starlite
Reply With Quote
  #3  
Old 08-30-2018, 09:14 AM
gmac32 gmac32 is offline
Hotrodder
 
Join Date: Dec 2009
Location: bellville ohio
Posts: 171
Default

Just cleaned all the grounds. It acts like it hits on a cylinder but it is like it is not commanding any fuel. I don't get any smoke out of the exhaust. It will run on ether and sounds fine. I am clueless right now
__________________
2011 denali gmc 5.5 lift, 35" tires, carillos, cut, coated lml pistons, hot cam 63.5 mm vgt over billet s480, fox shocks, profab manifolds and up pipes, intercooler pipes, 10mm cp3, ported heads, valve springs
Reply With Quote
  #4  
Old 08-30-2018, 10:27 AM
gmduramax's Avatar
gmduramax gmduramax is offline
Shits broke
 
Join Date: Jun 2008
Location: Nor cal
Posts: 3,078

Default

Quote:
Originally Posted by gmac32 View Post
Just cleaned all the grounds. It acts like it hits on a cylinder but it is like it is not commanding any fuel. I don't get any smoke out of the exhaust. It will run on ether and sounds fine. I am clueless right now
Why are you spraying ether.
__________________
2008 GMC duramax crew cab short bed 2500.
10.98@124mph

Thanks to Mike L, SoCal Diesel, and Abel Chevorlet.

Tailgate Crew Member #1
Reply With Quote
  #5  
Old 08-30-2018, 02:20 PM
gmac32 gmac32 is offline
Hotrodder
 
Join Date: Dec 2009
Location: bellville ohio
Posts: 171
Default

I wanted to make sure the engine was sound. Ether isn't bad if you use it right
__________________
2011 denali gmc 5.5 lift, 35" tires, carillos, cut, coated lml pistons, hot cam 63.5 mm vgt over billet s480, fox shocks, profab manifolds and up pipes, intercooler pipes, 10mm cp3, ported heads, valve springs
Reply With Quote
  #6  
Old 08-30-2018, 03:59 PM
gmduramax's Avatar
gmduramax gmduramax is offline
Shits broke
 
Join Date: Jun 2008
Location: Nor cal
Posts: 3,078

Default

Quote:
Originally Posted by gmac32 View Post
I wanted to make sure the engine was sound. Ether isn't bad if you use it right
So you disconnect the glow plugs. Did you plug the cam and crank sensors in backwards, did you verify you’re getting a signal from them.
__________________
2008 GMC duramax crew cab short bed 2500.
10.98@124mph

Thanks to Mike L, SoCal Diesel, and Abel Chevorlet.

Tailgate Crew Member #1
Reply With Quote
  #7  
Old 08-30-2018, 05:08 PM
gmac32 gmac32 is offline
Hotrodder
 
Join Date: Dec 2009
Location: bellville ohio
Posts: 171
Default

Yes to all. I got it to run today but it really rough. The balance rates are all over the place. I think the injectors may be sticky from sitting.
__________________
2011 denali gmc 5.5 lift, 35" tires, carillos, cut, coated lml pistons, hot cam 63.5 mm vgt over billet s480, fox shocks, profab manifolds and up pipes, intercooler pipes, 10mm cp3, ported heads, valve springs
Reply With Quote
  #8  
Old 08-30-2018, 05:43 PM
TheBac's Avatar
TheBac TheBac is offline
Why do I keep doing this?


 
Join Date: Apr 2008
Location: Mid Michigan
Posts: 11,995

Default

Or could be bad drivers in the ECM?
__________________
Tom
"BBT" -- 2003 GMC CC/SB 4x4 12.14@111.15
"The Cruzer" -- 2014 Chevy Cruze Diesel -- the fun little DD
"Kleshay" -- 2000 C5 Corvette -- the toy
"The Bigger Boat" -- 2011 Workhorse P700 - 6.0LS/Allison - what I drive at work


Two wrongs dont make a right, but three rights do make a left.

Reality is a matter of perspective.

This forum isn't for the weak of heart.....or wallet.

"Lets build a race car they said. Itll be fun they said. I don't know who "they" are.........but they need a good punch in the face!" -- mufflerguy (yb)
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 11:52 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
vB.Sponsors