2002 FE9

N2BRK

Well-known member
Dec 31, 2009
1,969
290
83
Called S&S after no call earlier this week as promised. Turns out they are done and ready to ship back. I guess they all tested ok! Sent $ and have UPS Tracking now. Coming Wednesday. Getting close now… very slowly.

Progress. Injectors are in the mail to S&S for inspect, clean, 65 over. Turbo is coming off next and going for rebuild and p&p.
 

N2BRK

Well-known member
Dec 31, 2009
1,969
290
83
Getting closer! Injectors are back. Got a new rear bumper on an awesome deal too :)
 

Attachments

  • IMG_9853.jpeg
    IMG_9853.jpeg
    353.3 KB · Views: 28
  • IMG_8479.jpeg
    IMG_8479.jpeg
    394.5 KB · Views: 27

N2BRK

Well-known member
Dec 31, 2009
1,969
290
83
Progress. Freedom heads and studs are on. DHD water pump. Keyed cam is in. 12mm Exergy is in. I came over tonight and drilled and pinned the crank and damper.
 

Attachments

  • IMG_9863.jpeg
    IMG_9863.jpeg
    304.8 KB · Views: 17
  • IMG_9862.jpeg
    IMG_9862.jpeg
    367 KB · Views: 14
  • IMG_9861.jpeg
    IMG_9861.jpeg
    386.7 KB · Views: 14
  • IMG_9860.jpeg
    IMG_9860.jpeg
    271.7 KB · Views: 13
  • IMG_9859.jpeg
    IMG_9859.jpeg
    337.5 KB · Views: 14
  • IMG_9858.jpeg
    IMG_9858.jpeg
    387.5 KB · Views: 21

N2BRK

Well-known member
Dec 31, 2009
1,969
290
83
alignment is done. Everything installed. AC lines need to be tweaked for better clearance and pass fender liner too. Drive to/from alignment shop: rail pressure code and 26kpsi. Clear/back on immediately. Might have been poor connection to cp3. Unplugged and reseated and didn’t come back. Idling once back - MAP code. Clear. Didn’t come back. Hmm. All in all - great first run. No leaks!

Today she’s coming home. I’m planning to charge AC and change rear window regulators, and then many short runs ASAP. She needs to be ready to go to VA this week for the new bed.

In about 2 weeks - running back up to the lift. Truetrac install and then I need to beat the torsion bars out. They are currently pretty stuck. Gonna lube em daily this week. Replacement torsion bar bushings and LCA bushings to go in.

After that, it’s time to decide if I’m fabbing a set of bars or going Caltracs on this one.

Oh and last week I talked to Levi @Turbo Performance and he’s making me a blanket for the crossover pipe and hot side :)
 

Attachments

  • IMG_8695.jpeg
    IMG_8695.jpeg
    339.7 KB · Views: 14
  • IMG_8694.jpeg
    IMG_8694.jpeg
    298.1 KB · Views: 15

N2BRK

Well-known member
Dec 31, 2009
1,969
290
83
Both back window motors and frames are changed. A/C lines are bent out of the way of the twin kit. NO an easy feat!!! Thankfully my hvac buddy had a great bender. AC is charged and cold! So hot and humid. I’m dead. Fender liner another day. That’s a CF. Terrible interference to the downpipe!
 

Attachments

  • IMG_9981.jpeg
    IMG_9981.jpeg
    449.4 KB · Views: 9
  • IMG_9973.jpeg
    IMG_9973.jpeg
    444.7 KB · Views: 10
  • IMG_9974.jpeg
    IMG_9974.jpeg
    490.7 KB · Views: 10
  • IMG_9975.jpeg
    IMG_9975.jpeg
    432.7 KB · Views: 10
  • IMG_9976.jpeg
    IMG_9976.jpeg
    430.5 KB · Views: 10
  • IMG_9977.jpeg
    IMG_9977.jpeg
    426.3 KB · Views: 10
  • IMG_9978.jpeg
    IMG_9978.jpeg
    413.3 KB · Views: 11
  • IMG_9979.jpeg
    IMG_9979.jpeg
    335.4 KB · Views: 11
  • IMG_9980.jpeg
    IMG_9980.jpeg
    376.3 KB · Views: 13
  • IMG_9982.jpeg
    IMG_9982.jpeg
    362.4 KB · Views: 13
  • Like
Reactions: malibu795

N2BRK

Well-known member
Dec 31, 2009
1,969
290
83
Ahh one more. I put the WCFab blanket on the s475. They give you some skinny shitty wire. I went into my parts drawer and grabbed two throttle return springs and made them fit instead. lol.
 

Attachments

  • IMG_9984.jpeg
    IMG_9984.jpeg
    269.9 KB · Views: 13
  • IMG_9983.jpeg
    IMG_9983.jpeg
    287.9 KB · Views: 12
  • Like
Reactions: malibu795

N2BRK

Well-known member
Dec 31, 2009
1,969
290
83
Another 98* day. I rewired some wiring and found some things that were missed. It’s always that last 5% that takes forever. I came in for another shower. Sunburned a bit. Mark messaged me that maybe the map and baro were switched, so that’ll be the next thing to check/correct! I’d include a picture, but the rewiring succeeded in making the wiring disappear, lol. New connectors all pinned up and new wire loom etc. I tossed the stock ihi heat shield on for now too. Getting there!!!
 
  • Like
Reactions: malibu795

N2BRK

Well-known member
Dec 31, 2009
1,969
290
83
I went to check and the Baro wire wasn’t plugged in! Fixed. No more code.

I changed the oil and fixed a diesel leak.

Going up the ramps I put it in 4low and I see that in 2wd my light is steady but I’m 4wd and 4low it blinks. It does engage 4 and low range though. Hmm.
 

2004LB7

Well-known member
Dec 15, 2010
6,595
1,909
113
Norcal
I went to check and the Baro wire wasn’t plugged in! Fixed. No more code.

I changed the oil and fixed a diesel leak.

Going up the ramps I put it in 4low and I see that in 2wd my light is steady but I’m 4wd and 4low it blinks. It does engage 4 and low range though. Hmm.
I thought blinking meant it was still engaging or not completed yet. Maybe the transfer case is in but not the front diff or vis versa. That would give the impression it's engaging when it may not have on both
 

N2BRK

Well-known member
Dec 31, 2009
1,969
290
83
That’s what I think too. Maybe encoder motor. No CEL though. Hmm. Maybe a wire got chafed?
 

N2BRK

Well-known member
Dec 31, 2009
1,969
290
83
BTDT - no codes. I’ll get a friend with a Snappy to check it. Maybe my V2 and my Edge just don’t see the Tcm codes?
 

darkness

Well-known member
Jul 15, 2009
1,269
353
83
47
vegas
I would think the v2 would see them. Edge for sure no. I just know that when my truck was giving me the service 4wd message, it would be stored at the tcm modules.