Duramax Diesels Forum Truck of the Week
  #1  
Old 03-10-2020, 04:03 PM
Cougar281's Avatar
Cougar281 Cougar281 is offline
Hotrodder
 
Join Date: Sep 2006
Location: St Louis, MO
Posts: 1,415

Default TPMS problem

I just got new tires and replaced all of my TPMS sensors as one of them was starting to flake out, and I've got an issue with them. I ordered the AC Delco 'TPMS173K' from Rock Auto, which appear to have a pretty broad application chart. Fords, Hundais, Kias, Nissans, Chevys, etc. I set my MaxiTPMS to 2006 Chevy, same as the old sensors (PDM came out of a 2006 I believe), but they won't trigger. So I tried setting my MaxiTPMS to a few other vehicles and was able to get them to trigger when I set it to a 2019 Ford Expedition, so they're not bad.

The funny thing is I also ordered a set of TPMS171K sensors for my CTS, and they too have a wide application list similar to that of the TPMS173K. I was able to trigger those as a 2017 Expedition, a 2010-2013 Kia Forte as well as the 2010 Cadillad CTS that they're on.

Does anyone have any experience with these? Does the fact that the TMPS171K's in my CTS will trigger as any of the vehicles in AC Delcos application list (well, all of the ones I've tried), but the TPMS173Ks seem to only trigger as a 2019 Expedition mean there's something wrong with the 173Ks, or is there some programming that needs to be done on the sensors themselves?
__________________
'04.5 2500HD Silverado LT CC/LB, LBZ D/A Dark Grey
Metallic, 05+ HD Hood & Grille, 192k and counting
Mike L Trans built by ME.
EFILive, PPE Race Valve, KD Twin Lift Pumps & Billet Fuel Pickup, MBRP 4" "Cat-Back" T409 straight piped.

300.59' 3rd place first pull

Best 1/4 times:
Truck: 14.067 @ 96.29, weighing in at over 7200#
446.4RWHP/820.2RWTq
Car (95 Cougar 4.6L V8): 14.680 @ 94.00

"The FIRST weapon is the mind, all others are incidental."
"I'd rather be judged by twelve than carried by six."
Reply With Quote
  #2  
Old 03-10-2020, 05:59 PM
dmaxfireman's Avatar
dmaxfireman dmaxfireman is offline
'Can do' kind of guy
 
Join Date: Apr 2007
Location: CT
Posts: 2,322

Default

I had one that was DOA a year or two ago.
__________________
-Fireman
Reply With Quote
  #3  
Old 03-10-2020, 06:21 PM
Cougar281's Avatar
Cougar281 Cougar281 is offline
Hotrodder
 
Join Date: Sep 2006
Location: St Louis, MO
Posts: 1,415

Default

Quote:
Originally Posted by dmaxfireman View Post
I had one that was DOA a year or two ago.
Unfortunately, this is all four, and they're not exactly DOA. Unless there is something wrong with them in that they're not programmed right from the factory.

Sent from my 2PZC5 using Tapatalk
__________________
'04.5 2500HD Silverado LT CC/LB, LBZ D/A Dark Grey
Metallic, 05+ HD Hood & Grille, 192k and counting
Mike L Trans built by ME.
EFILive, PPE Race Valve, KD Twin Lift Pumps & Billet Fuel Pickup, MBRP 4" "Cat-Back" T409 straight piped.

300.59' 3rd place first pull

Best 1/4 times:
Truck: 14.067 @ 96.29, weighing in at over 7200#
446.4RWHP/820.2RWTq
Car (95 Cougar 4.6L V8): 14.680 @ 94.00

"The FIRST weapon is the mind, all others are incidental."
"I'd rather be judged by twelve than carried by six."
Reply With Quote
  #4  
Old 03-18-2020, 07:03 PM
Cougar281's Avatar
Cougar281 Cougar281 is offline
Hotrodder
 
Join Date: Sep 2006
Location: St Louis, MO
Posts: 1,415

Default

Ok, so this is driving me INSANE. I ordered a new set of sensors from rockauto, and will send the originals back under their warranty... But here's what is driving me insane... I got the new sensors - the same sensors - and as soon as I got them, I tried to trigger them as the proper 2005-2006 silverado. They all triggered fine. I then paired them with the truck, not installed. They all paired normally and all four showed 0psi as expected. Got then installed and they're all gone!!! They will no longer trigger with my MaxiTPMS set to 2005-2006 silverado, but like the others, they'll trigger as a 2019 excursion. WTF?? Why would they trigger and pair fine, tgen when installed, croak??

Sent from my 2PZC5 using Tapatalk
__________________
'04.5 2500HD Silverado LT CC/LB, LBZ D/A Dark Grey
Metallic, 05+ HD Hood & Grille, 192k and counting
Mike L Trans built by ME.
EFILive, PPE Race Valve, KD Twin Lift Pumps & Billet Fuel Pickup, MBRP 4" "Cat-Back" T409 straight piped.

300.59' 3rd place first pull

Best 1/4 times:
Truck: 14.067 @ 96.29, weighing in at over 7200#
446.4RWHP/820.2RWTq
Car (95 Cougar 4.6L V8): 14.680 @ 94.00

"The FIRST weapon is the mind, all others are incidental."
"I'd rather be judged by twelve than carried by six."
Reply With Quote
  #5  
Old 03-19-2020, 08:24 AM
dmaxfireman's Avatar
dmaxfireman dmaxfireman is offline
'Can do' kind of guy
 
Join Date: Apr 2007
Location: CT
Posts: 2,322

Default

Have you tried to pair them with the inflate/deflate method?
__________________
-Fireman
Reply With Quote
  #6  
Old 03-19-2020, 06:00 PM
Cougar281's Avatar
Cougar281 Cougar281 is offline
Hotrodder
 
Join Date: Sep 2006
Location: St Louis, MO
Posts: 1,415

Default

Quote:
Originally Posted by dmaxfireman View Post
Have you tried to pair them with the inflate/deflate method?
Yep, tried that with the first set that were doing the exact same thing after install. Nothing. I even tried triggering them as a 2019 expedition, which they responded to, as does this second set after bring installed... The kicker is that the second set responded to the trigger with the maxitpms set to the 2005-2006 silverado when i first got them (and if memory serves, the first set did too), and i successfully paired all four to the truck, but after having them installed, they are no longer paired to the truck and no longer trigger with the maxitpms set to what it should be.

It just doesn't make any sense whatsoever.

Sent from my 2PZC5 using Tapatalk
__________________
'04.5 2500HD Silverado LT CC/LB, LBZ D/A Dark Grey
Metallic, 05+ HD Hood & Grille, 192k and counting
Mike L Trans built by ME.
EFILive, PPE Race Valve, KD Twin Lift Pumps & Billet Fuel Pickup, MBRP 4" "Cat-Back" T409 straight piped.

300.59' 3rd place first pull

Best 1/4 times:
Truck: 14.067 @ 96.29, weighing in at over 7200#
446.4RWHP/820.2RWTq
Car (95 Cougar 4.6L V8): 14.680 @ 94.00

"The FIRST weapon is the mind, all others are incidental."
"I'd rather be judged by twelve than carried by six."
Reply With Quote
  #7  
Old 03-19-2020, 06:14 PM
cdbright's Avatar
cdbright cdbright is offline
JUST RENT IT
 
Join Date: Dec 2008
Location: Salt Lake City, UT
Posts: 970

Default

I fight with them on every damn vehicle i have and always have, worst invention ever brought to market
__________________
2016 GMC Denali 2500 4x4 CC/SB LML- 6" Rough Country lift w 20" XDs, EFI, Deleted , 5" straight, 3" DP, S&B

2015 GMC Denali 2500 4X4 CC/SB LML - (STOLEN)

2009 Chev 2500 LMM (TRADED) EFI, all deleted, rode just as hard as her !!!, stayed together

2008 GMC 2500 LMM (SOLD)
EFI,all deleted,rode hard,stayed together
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 12:07 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
vB.Sponsors