Duramax Diesels Forum Truck of the Week
  #1  
Old 03-28-2018, 08:22 AM
jake23 jake23 is offline
FNG
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 9
Exclamation Head Gasket Job (truck wont crank now)

Hi everyone,

New to the forum. Figured you all knew your stuff so i thought I would ask this question here.

Just did my first head gasket job on an 01 lb7 that is completely stock. Just put everything back together and hooked the batteries up and immediately the hazards lights starting flashing, little red alarm is going off in the truck, and its dinging and lights are flashing on the dash. It will not even let me turn it over

So anyone have any recommendations. Im assuming its something wrong with the wiring.

Thanks in advance guys. All help is greatly appreciated.

01 LB7 stock
Reply With Quote
  #2  
Old 03-28-2018, 09:42 AM
DAVe3283's Avatar
DAVe3283 DAVe3283 is offline
Heavy & Slow



 
Join Date: Sep 2009
Location: Boise, ID, USA
Posts: 2,919

Default

Ensure you reconnected all the grounds (including the big ground strap on the back of the driver's side head). Just double-check any wires you touched.

Worst case you can start pulling fuses and see if/when things start behaving. But I suspect you missed a ground somewhere, or have a loose positive wire (glow plug or intake air heater?) shorting to something and powering things up that shouldn't be.
__________________

Reply With Quote
  #3  
Old 03-28-2018, 10:52 AM
Sledhead's Avatar
Sledhead Sledhead is offline
Mountain Pass Machine
 
Join Date: Nov 2008
Location: BC
Posts: 881

Default

Aftermarket alarm?
__________________


03 CC DRW 4X4 EFI Live, EPR Twins GMax-5
Reply With Quote
  #4  
Old 03-28-2018, 12:18 PM
jake23 jake23 is offline
FNG
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 9
Default

Thanks DAVe3283 for the suggestions. I will check on all that tonight.
Reply With Quote
  #5  
Old 03-28-2018, 12:19 PM
jake23 jake23 is offline
FNG
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 9
Default

Sledhead, No
Reply With Quote
  #6  
Old 03-28-2018, 08:37 PM
jake23 jake23 is offline
FNG
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 9
Default

Started pulling fuses tonight and when I pull IGN A (it's one of the big 40s) all my flashing lights, alarm, dash light problems go away. As soon as I plug it back in it does the same thing. What does this mean?
Reply With Quote
  #7  
Old 03-28-2018, 08:56 PM
Chevy1925's Avatar
Chevy1925 Chevy1925 is offline
don't know sh!t about IFS

 
Join Date: Oct 2009
Location: Phoenix Az
Posts: 14,835

Default

It means you stopped power to all the flashing lights, alarms and dash lights.
__________________
Quote:
Originally Posted by JoshH View Post
Mike L is my role model. I want to be like him when I grow up.
James

02 LB7, LLY, LBZ, LMM, LML, L5P 2500HD CC/LB dmax/alli "The Limo"

BIG THANKS TO: Mike L, Steve, Trent, Guy, Dan, Ruben, Josh H, Scott, Brian and everyone else who has put a hand in to help me.

best time to date: 12.39

motor died/bent rods = 3/11/11
back from the dead 7:04pm 4/9/2012

Limo is back in the garage, now driving a built chevy tracker
Tailgate Crew Member #4
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 11:07 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
vB.Sponsors