Duramax Diesels Forum Truck of the Week
  #1  
Old 04-13-2019, 07:30 AM
darkone98's Avatar
darkone98 darkone98 is offline
Hotrodder
 
Join Date: Sep 2012
Location: Markerville, AB
Posts: 131

Default LLY Rail pressure issues

Ok guys, I finished putting my LLY back together two weeks ago, and she's giving me trouble already. I installed new head gaskets, Bosch auth reman injectors from injectors direct, a 4094avnt turbo. Truck had an LBZ cp3 and regulator, and my tuning has been updated for the turbo and rescaled for the regulator. The first week it ran perfect and then after about half throttle it feels like it goes on a runaway, it will go to redline and had started popping the fuel pressure relief valve leaving me in a p1093 limp. I had assumed that because of my new injectors that possibly I was holding/spiking higher rail pressure than before. I installed a fprv race plug and my issues are now worse. The truck will start and idle perfectly, but as soon as you cross 8k psi of rail pressure or around 1500rpm, the truck will do its runway to high rpm, while desiring 23kpsi and only making 8 or 9 maximum, and when the rpm comes down, it will instantly start knocking, shaking, and puking black smoke for a few seconds (truck is commanding 4.7kpsi but actual stays around 7-8) and sometimes will smooth out back to normal idle and running, and sometimes will not quit fuel knocking or pouring black smoke until it is shut off and restarted. I have no codes at all, my injector harness has had the pigtail fix and I ice picked to ensure connection. Unplugging the fpr brings me right to 23k engine off, but still does not achieve full rail pressure running. Any ideas what could be the issue? This issue was intermittent the first week but adding the rail plug seems do have done more harm than good. Everything fuel related was surgically clean before install, and my cp3 only has about 50,000 miles. I do have a lift pump, with no leaks at all suction or high pressure so it cant be the soft lines. I do have a v2 and can take a log if needed.
__________________
2005 GMC CCSB GFX "Black Stallion"
Fass 150/Filter Head delete, FPRV plug, ARP flywheel/head studs, PCV block/EGR delete, S&B Intake, AFE mouthpiece 4" staight pipe with 3" MBRP downpipe, LBZ CP3, PPE rail fittings, Garret 4094AVNT
Reply With Quote
  #2  
Old 04-13-2019, 08:23 AM
Burn Down's Avatar
Burn Down Burn Down is offline
Hotrodder
 
Join Date: Sep 2008
Location: Boise Idaho
Posts: 6,740

Default

How much were the injectors?
__________________
04.5 CCSB ole blue, built trans, mpi twins
03 Reg Cab ZF 6
05 CCSB ole crappy, built eng, built trans, mpi twins
Reply With Quote
  #3  
Old 04-13-2019, 08:54 AM
2004LB7's Avatar
2004LB7 2004LB7 is offline
Hotrodder
 
Join Date: Dec 2010
Location: Norcal
Posts: 1,710

Default

Your problem is likely your injectors from injectors direct
__________________
2008 Chevrolet 3500HD DRW LTZ
285/75/17 Nitto Dura Grapplers, 4.56 gears, Front and rear ARB lockers, Efi Live tuning by me, Raptor 160 LP, Cognito 4-6 NTB Lift, 4" Exhaust, Built Trans by Mike L.

2006 BRM Jetta TDI. Injectors, turbo, Malone custom tuning on ecm and tcm
Reply With Quote
  #4  
Old 04-13-2019, 11:05 AM
darkone98's Avatar
darkone98 darkone98 is offline
Hotrodder
 
Join Date: Sep 2012
Location: Markerville, AB
Posts: 131

Default

My injectors are the bosch OEM re-mans, they cost $2600 USD, if I had cheaped out and got the regular re-mans or refurbished I might agree, but these are apparently the same injector a dealer will give you. Balance Rates checked with an edge insight and EFILive V2 are within +/- 1.4 and return fuel rates are within spec.
__________________
2005 GMC CCSB GFX "Black Stallion"
Fass 150/Filter Head delete, FPRV plug, ARP flywheel/head studs, PCV block/EGR delete, S&B Intake, AFE mouthpiece 4" staight pipe with 3" MBRP downpipe, LBZ CP3, PPE rail fittings, Garret 4094AVNT
Reply With Quote
  #5  
Old 04-14-2019, 09:39 AM
Burn Down's Avatar
Burn Down Burn Down is offline
Hotrodder
 
Join Date: Sep 2008
Location: Boise Idaho
Posts: 6,740

Default

Sounds like a hanging open injector to me...
__________________
04.5 CCSB ole blue, built trans, mpi twins
03 Reg Cab ZF 6
05 CCSB ole crappy, built eng, built trans, mpi twins
Reply With Quote
  #6  
Old 04-14-2019, 12:41 PM
darkone98's Avatar
darkone98 darkone98 is offline
Hotrodder
 
Join Date: Sep 2012
Location: Markerville, AB
Posts: 131

Default

I'm starting to consider an injector a real possibility now. Hit the tank with some conditioner and it behaved a bit better. I had used the DVT controls in efilive to turn off each injector to try and isolate it but it doesnt seem to be functioning properly, as turning off an injector doesnt change how the truck runs or sounds at all. Will be pulling glow plugs to find out here after my vacation.
__________________
2005 GMC CCSB GFX "Black Stallion"
Fass 150/Filter Head delete, FPRV plug, ARP flywheel/head studs, PCV block/EGR delete, S&B Intake, AFE mouthpiece 4" staight pipe with 3" MBRP downpipe, LBZ CP3, PPE rail fittings, Garret 4094AVNT
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 07:45 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
vB.Sponsors