Duramax Diesels Forum Truck of the Week
  #1  
Old 09-09-2018, 08:27 PM
Jakekk1 Jakekk1 is offline
FNG
 
Join Date: Aug 2018
Posts: 10
Default Rough idle after new injectors

Iím loosing my mind. Just put LDS Reman injectors in the truck new high pressure lines and all. Now it is running extremely rough like itís missing but when I rev it up to about 15k it evens out. It is throwing a ton of codes the first 6 are p0193, 484D, 5258, 5e64, 6a70, 767c. I dont know what to do. The first code seems to be a pressure issue. I have a lift pump and I let it run for a couple minutes after everything was hooked back up before I started it for the first time. Maybe I didnít get all the air out of the system. Please help.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #2  
Old 09-09-2018, 09:05 PM
ChrisPerry's Avatar
ChrisPerry ChrisPerry is offline
...........
 
Join Date: Apr 2016
Location: Ventura, CA
Posts: 179
Default

Check the plug on the fuel pressure regulator for the p0193 code.

What are you scanning the codes with? Is it a ppe by any chance? Reason I ask is my ppe will show like 40 gibberish codes after the real code.
__________________
02 GMC 2500HD, EC/LB, LB7, 2wd, 6" lift, 35" tires. ds LML manifold, PPE 260 hp tune, boost valve, race plug, Airdog 165 lift pump, CAT filter mod, mechanical egt and boost gauges, SB intake, high flow turbo horn, ported turbo exhaust housing, kbd drop in wheel, Banks Bighead wastegate, egr blocked, intake heater delete, PPE downpipe, 5 " exhaust w/ cat delete, Mike L built trans w/ Goerend R converter. Levi's heat blankets

7-6-17...New headgaskets, studs, Fed heads, and LDS replacement injectors @ 202,239 Miles
Reply With Quote
  #3  
Old 09-09-2018, 10:44 PM
DAVe3283's Avatar
DAVe3283 DAVe3283 is offline
Heavy & Slow



 
Join Date: Sep 2009
Location: Boise, ID, USA
Posts: 2,845

Default

X2, that sounds like the fuel pressure regulator didn't get plugged all the way back in. Unplug it and re-plug it, listen for the satisfying "click" as it goes in. If that is unplugged, the fuel pressure maxes out, and the engine idles like ass.

Hopefully that's all it is!
__________________

Reply With Quote
  #4  
Old 09-10-2018, 05:15 AM
zakkb787's Avatar
zakkb787 zakkb787 is offline
<thatís not me...
 
Join Date: Sep 2014
Location: Granite Falls NC
Posts: 1,525

Default

Been there done that. Sounds like your issue.
__________________
2006 LLY CC/SB LT3 mostly stock

Other toys:
1982 K10 6.2 Detroit diesel/sm465/np205 with 4 inch lift and 35s. Fixed and driving again
2011 Yamaha YFZ450X
2003 Yamaha YZ250
2003 Kawasaki Z1000
Reply With Quote
  #5  
Old 09-10-2018, 06:07 AM
Jakekk1 Jakekk1 is offline
FNG
 
Join Date: Aug 2018
Posts: 10
Default

Quote:
Originally Posted by ChrisPerry View Post
Check the plug on the fuel pressure regulator for the p0193 code.

What are you scanning the codes with? Is it a ppe by any chance? Reason I ask is my ppe will show like 40 gibberish codes after the real code.


Iím using my ats tuner.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #6  
Old 09-10-2018, 06:54 AM
duramaxzak's Avatar
duramaxzak duramaxzak is online now
Wanna be puller!
 
Join Date: Nov 2008
Location: Minnesota
Posts: 2,053
Default

Quote:
Originally Posted by Jakekk1 View Post
Iím using my ats tuner.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Which is basically a PPE
__________________
- ZAK

2011 CHEVY 2500HD CCSB Duramax/Allison LTZ

2005 CHEVY 2500HD RCLB 2WD Duramax/Allison

2002 GMC 2500HD RCLB Duramax/allison 2.6 puller
Special thanks to:
- Danville performance, Mark.
- Suncoast transmission's, Andrew.
- Wehrli custom fab, Jason.
- Profab, Rick
- Turbo performance, Levi.
- HSP, Joe and Dave.
- SoCal diesel.
- Wagler competition, Jeramy.
Reply With Quote
  #7  
Old 09-10-2018, 07:13 AM
Jakekk1 Jakekk1 is offline
FNG
 
Join Date: Aug 2018
Posts: 10
Default

Quote:
Originally Posted by duramaxzak View Post
Which is basically a PPE


Ok because it gave me like 50 codes. And most of them are the letter codes that I canít find anything on.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #8  
Old 09-10-2018, 07:15 AM
Jakekk1 Jakekk1 is offline
FNG
 
Join Date: Aug 2018
Posts: 10
Default

Thank you everyone for the advice. I am going to dig a little further into the fpr plug. Is there a way to test the regulator?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #9  
Old 09-10-2018, 07:20 AM
Ne-max's Avatar
Ne-max Ne-max is offline
I like turtles
 
Join Date: Nov 2011
Location: omaha ne
Posts: 2,839

Default

Watch desired rail vs actual
__________________
2013 ccsb Tow rig
2006 rclb 6.6
The fun stuff. Built motor, trans, triples, nitrous
Reply With Quote
  #10  
Old 09-10-2018, 07:55 AM
Jakekk1 Jakekk1 is offline
FNG
 
Join Date: Aug 2018
Posts: 10
Default

Thank you everyone for the help. I just forgot to plug the fpr in. Runs like a top now


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #11  
Old 09-10-2018, 08:09 AM
zakkb787's Avatar
zakkb787 zakkb787 is offline
<thatís not me...
 
Join Date: Sep 2014
Location: Granite Falls NC
Posts: 1,525

Default

Wish it woulda been that easy for me. Before I realized it I had already driven it to a shop to have it necked out and everything. Ah the dumb years. Glad you got it fixed
__________________
2006 LLY CC/SB LT3 mostly stock

Other toys:
1982 K10 6.2 Detroit diesel/sm465/np205 with 4 inch lift and 35s. Fixed and driving again
2011 Yamaha YFZ450X
2003 Yamaha YZ250
2003 Kawasaki Z1000
Reply With Quote
  #12  
Old 09-10-2018, 12:06 PM
Brent@LDS's Avatar
Brent@LDS Brent@LDS is offline
Vendor
 
Join Date: Aug 2011
Location: Wisconsin
Posts: 479
Default

Thank you for the update! We all appreciate that as well!
__________________
Looking for LB7 Injectors?
Check these prices out!....
......... Lincoln Diesel Specialties .........
Phone: 920-361-7700
Reply With Quote
  #13  
Old 09-10-2018, 02:04 PM
Jakekk1 Jakekk1 is offline
FNG
 
Join Date: Aug 2018
Posts: 10
Default

Iím happy to say I fixed one problem now itís on to the next. I was driving the truck and I started seeing a white smoke behind the truck. Long story short it looks like itís spraying fuel everywhere on passenger side it looks to maybe be the fuel filter or the rail side of the high pressure lines. But when itís running it dumps fuel everywhere and fast.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #14  
Old 09-10-2018, 02:20 PM
ChrisPerry's Avatar
ChrisPerry ChrisPerry is offline
...........
 
Join Date: Apr 2016
Location: Ventura, CA
Posts: 179
Default

You said it has a lift pump, does it leak with just the key on (low pressure side) or only when running (high pressure side)
__________________
02 GMC 2500HD, EC/LB, LB7, 2wd, 6" lift, 35" tires. ds LML manifold, PPE 260 hp tune, boost valve, race plug, Airdog 165 lift pump, CAT filter mod, mechanical egt and boost gauges, SB intake, high flow turbo horn, ported turbo exhaust housing, kbd drop in wheel, Banks Bighead wastegate, egr blocked, intake heater delete, PPE downpipe, 5 " exhaust w/ cat delete, Mike L built trans w/ Goerend R converter. Levi's heat blankets

7-6-17...New headgaskets, studs, Fed heads, and LDS replacement injectors @ 202,239 Miles
Reply With Quote
  #15  
Old 09-11-2018, 07:15 AM
Brent@LDS's Avatar
Brent@LDS Brent@LDS is offline
Vendor
 
Join Date: Aug 2011
Location: Wisconsin
Posts: 479
Default

Get us a video?
__________________
Looking for LB7 Injectors?
Check these prices out!....
......... Lincoln Diesel Specialties .........
Phone: 920-361-7700
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 10:09 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
vB.Sponsors