Duramax Diesels Forum Truck of the Week
  #1  
Old 07-12-2009, 08:26 PM
kws808's Avatar
kws808 kws808 is offline
Diesel Freak
 
Join Date: Aug 2006
Location: Big Island,Hawaii
Truck: 04.5 Chevy Silverado
Engine: Duramax
Transmission: Automatic
Posts: 147
Default Random Stalling

I am having trouble with my truck just randomly stalling.It happened about a month ago and then went away until today. It happened twice today i was driving along and all of a sudden the truck just dies and i get a service brake system message on the DIC. I pulled over to the side of the road and cycled the ignition twice and it started right back up.What do you guys think ? It did not set any codes..
__________________
04 Duramax LLY Built Engine,Mike L Xtreme Trans,C3 Snake oiler,EPR Triples...,ATS Dual Fuelers

04.5 Duramax LLY, MPI Twins,Suncoast lV Trans with Co Pilot,Caltrac trac bars,EFI live

06Duramax LBZ ,5" MBRP Exhaust,EFI Live
Reply With Quote
  #2  
Old 07-12-2009, 08:45 PM
Darius6t9 Darius6t9 is offline
I'm the Floater. Lurking.
 
Join Date: Aug 2008
Location: Anchorage, AK.
Truck: 03 CC/SB
Engine: LB7
Transmission: Automatic
Posts: 584

Default

The only thing I can think of that was told to me is it could be a bad ground. I have the same problem all the time. Happened before I put all my go fast goodies on so I know its not that stuff. Bad grounds seem to be a big problem for these trucks. I just don't have an idiots guide to find them. Pictures would be good if anyone has them.
Reply With Quote
  #3  
Old 07-12-2009, 10:06 PM
sweetdiesel's Avatar
sweetdiesel sweetdiesel is offline
That's better
 
Join Date: Aug 2006
Location: Alberta Canada
Truck: 05 GMC 3500
Engine: lly & lb7
Transmission: Automatic
Posts: 13,712

Default

Quote:
Originally Posted by Darius6t9 View Post
The only thing I can think of that was told to me is it could be a bad ground. I have the same problem all the time. Happened before I put all my go fast goodies on so I know its not that stuff. Bad grounds seem to be a big problem for these trucks. I just don't have an idiots guide to find them. Pictures would be good if anyone has them.
On the driverside below and behind the power steering pump is a ground that goes to the frame, There is also one on the driver side attached to the rear of the cyl head it is beheind and under neath the glow plug controle module and attaches to the body ( it is the silver flat ground strap).

Also it does that same thing when we flash a tune maybe something with the ECM or the FICM?

I dunno it is possible all the nice salt air is getting to the truck

Good luck Kioni
__________________
07 RC/LB 2wd
A/D lift pump,Tunes from Josh H, BD Manifold and custom up pipes, P&I supports, PPE tie rod sleeves

05 CC/LB
EFI ,A/D lift pump,Cognito 7"lift /P&I supports / Banks air and exaust /ARP head studs/ Mike L stage 4 trans / EPR twins.

Abby 01 RC/LB 10.28@144mph
Arias pistons/ Howards rods / S475 & PBK twin turbos from EPR/PPE 2 CP3 / SoCal stg 2 heads & cam / 100 over sticks /Socal flexplate & dampner & girdle /DPR oil pump / Lenco-bruno trans /BD intercooler / Ted at MPL / turbo blankets from Levi
Reply With Quote
  #4  
Old 07-13-2009, 09:10 PM
kws808's Avatar
kws808 kws808 is offline
Diesel Freak
 
Join Date: Aug 2006
Location: Big Island,Hawaii
Truck: 04.5 Chevy Silverado
Engine: Duramax
Transmission: Automatic
Posts: 147
Default

Thanks guys i will check that out in the morning.I will let you know how it goes...
__________________
04 Duramax LLY Built Engine,Mike L Xtreme Trans,C3 Snake oiler,EPR Triples...,ATS Dual Fuelers

04.5 Duramax LLY, MPI Twins,Suncoast lV Trans with Co Pilot,Caltrac trac bars,EFI live

06Duramax LBZ ,5" MBRP Exhaust,EFI Live
Reply With Quote
  #5  
Old 07-20-2009, 01:37 PM
kws808's Avatar
kws808 kws808 is offline
Diesel Freak
 
Join Date: Aug 2006
Location: Big Island,Hawaii
Truck: 04.5 Chevy Silverado
Engine: Duramax
Transmission: Automatic
Posts: 147
Default

Well i checked all the grounds and they all seem to be ok. I had it happen again this morning and i couldent get it to start for about ten minutes.That was quite an a experience i was pulling our 30' gooseneck when it died in traffic...I also got a U1016 code and when i clear it,it comes right back. So what do you guys think ?
__________________
04 Duramax LLY Built Engine,Mike L Xtreme Trans,C3 Snake oiler,EPR Triples...,ATS Dual Fuelers

04.5 Duramax LLY, MPI Twins,Suncoast lV Trans with Co Pilot,Caltrac trac bars,EFI live

06Duramax LBZ ,5" MBRP Exhaust,EFI Live
Reply With Quote
  #6  
Old 03-22-2010, 09:33 PM
racinmike77's Avatar
racinmike77 racinmike77 is offline
Hotrodder
 
Join Date: Sep 2008
Location: MD
Truck: 2005 GMC
Engine: LLY
Transmission: Automatic
Posts: 1,151
Default

I am having this issue as we speak, im scared to drive the truck because it stalls randomly and is not fun wrestling to a stop in a safe place with no power steering or brake assist.

Maybe you guys could shed some light on the situation?
__________________
2005 CHEVY LS LLY CCSB Charcoal Gray Metallic
2005 CHEVY LT LLY CCSB Victory Red
EFI Live, Airdog, Autometer, Pro Comp 6in, H2 Wheels.
Reply With Quote
  #7  
Old 03-22-2010, 09:41 PM
Mike_S's Avatar
Mike_S Mike_S is offline
OOPS!
 
Join Date: Nov 2009
Location: Idaho
Truck: CC/SB
Engine: LB7
Transmission: Automatic
Posts: 855

Default

shuts down like you turned the key off, or sputters and dies...? Check all of your main electrical connections...the ABS system tends to be the first thing to throw a fit when there is low system voltage...

give us as much info as possible...noises, shudders, anything you can think of.
__________________
Nancy:
2004 CC SB, LB7, 2500 HD, Borg Warner spinny thingy, Carillo tough stuff, Transgo/suncoast tranny stuff, DMP squirt guns, and a couple custom parts.
The General:
1994 EXT Cab, SB, 1500 HD, 350 SBC, Whole Buncha $hit And Its Still Not Fast.
(I do all my own work...and thats not always good)
Good, Fast, Cheap...You Can Only Have Two!

You only need 2 tools: duct tape and WD-40. Duct tape for when it moves and isnt supposed to, and WD-40 for when it don't move and should!
Reply With Quote
  #8  
Old 03-22-2010, 09:45 PM
racinmike77's Avatar
racinmike77 racinmike77 is offline
Hotrodder
 
Join Date: Sep 2008
Location: MD
Truck: 2005 GMC
Engine: LLY
Transmission: Automatic
Posts: 1,151
Default

Like the key shuts off, the motor dies and gauges go to 0. The only things that work would be the AC, Radio and the dic and dash are illluminated with ABS, parking brake, and service brake system lights.
__________________
2005 CHEVY LS LLY CCSB Charcoal Gray Metallic
2005 CHEVY LT LLY CCSB Victory Red
EFI Live, Airdog, Autometer, Pro Comp 6in, H2 Wheels.
Reply With Quote
  #9  
Old 03-23-2010, 07:23 AM
rebel7777's Avatar
rebel7777 rebel7777 is offline
Diesel Head
 
Join Date: Jan 2010
Truck: 04.5 EC/SB 4x4
Engine: LLY
Transmission: Automatic
Posts: 107
Default

How many batteries are you running?
__________________
12 LML DPF & Urea Delete, stock, new tires and rims

08 LMM DPF Delete, and DSP-2

04.5 LLY To Many Upgrades (Sold)
Reply With Quote
  #10  
Old 03-23-2010, 07:27 AM
DIESELMAFIAPER.LB7's Avatar
DIESELMAFIAPER.LB7 DIESELMAFIAPER.LB7 is offline
<---broken

 
Join Date: Jan 2010
Location: idaho
Truck: CC/SB
Engine: LB7 injector eater!!
Transmission: Automatic
Posts: 4,656

Default

so this may be a dumb question but its happend to me do you guys have lift pumps like a fass or air dog? if so check the connections if they lose power you lose fuel truck will just die and the abs lights an shit come....just an idea imo
__________________
2003 GMC CC/SB: a broken again 8/15/14

2012 mega cab 6.7: Tuned and deleted
Reply With Quote
  #11  
Old 03-23-2010, 09:43 AM
dmaxfireman's Avatar
dmaxfireman dmaxfireman is offline
'Can do' kindof guy
 
Join Date: Apr 2007
Location: CT
Truck: EC/LB
Engine: LC9
Transmission: Automatic
Posts: 2,701

Default

you have a short somewhere. whether its a bad/dead battery or external. i welded a + batt cable to the exhaust (it melted through the shielding and shorted and welded to the exhaust) BAD BAD BAD stuff happens. i was lucky that my truck did not have all the modules fried.

almost identical symptoms to mine.
__________________
-Fireman
Reply With Quote
  #12  
Old 03-23-2010, 01:28 PM
rebel7777's Avatar
rebel7777 rebel7777 is offline
Diesel Head
 
Join Date: Jan 2010
Truck: 04.5 EC/SB 4x4
Engine: LLY
Transmission: Automatic
Posts: 107
Default

The reason I ask about the number of batteries, wondering if you only have one and it is getting low and drawing everything down.
__________________
12 LML DPF & Urea Delete, stock, new tires and rims

08 LMM DPF Delete, and DSP-2

04.5 LLY To Many Upgrades (Sold)
Reply With Quote
  #13  
Old 03-24-2010, 08:18 PM
racinmike77's Avatar
racinmike77 racinmike77 is offline
Hotrodder
 
Join Date: Sep 2008
Location: MD
Truck: 2005 GMC
Engine: LLY
Transmission: Automatic
Posts: 1,151
Default

I have two batteries, i found some mouse poo in the fuse box, Its looking like a wild goose chase or a needle in the haystack kinda deal.

Maybe I need a whole new fuse box?
__________________
2005 CHEVY LS LLY CCSB Charcoal Gray Metallic
2005 CHEVY LT LLY CCSB Victory Red
EFI Live, Airdog, Autometer, Pro Comp 6in, H2 Wheels.
Reply With Quote
  #14  
Old 03-25-2010, 05:33 AM
rebel7777's Avatar
rebel7777 rebel7777 is offline
Diesel Head
 
Join Date: Jan 2010
Truck: 04.5 EC/SB 4x4
Engine: LLY
Transmission: Automatic
Posts: 107
Default

Quote:
Originally Posted by racinmike77 View Post
I have two batteries, i found some mouse poo in the fuse box, Its looking like a wild goose chase or a needle in the haystack kinda deal.

Maybe I need a whole new fuse box?
Man that sucks, spend all that money on your truck to have rodents basically destroy it.Between squirrels and mice you people in the states sure have it rough.
__________________
12 LML DPF & Urea Delete, stock, new tires and rims

08 LMM DPF Delete, and DSP-2

04.5 LLY To Many Upgrades (Sold)
Reply With Quote
  #15  
Old 03-25-2010, 07:09 AM
jneal's Avatar
jneal jneal is offline
Hotrodder
 
Join Date: Feb 2008
Location: Bloomington, Indiana
Posts: 338
Default

This is very odd. I currently have 2 truck that do the exact same thing, One LBZ and one LB7. Exact same problems. I've checked wiring, Jumped all power and grounds directly to the battery, along with Key switch voltage. and still nothing. I've swapped Ecm's and athe FICM on the LB7 with test controllers and still nothing. I'm about to pull my hair out.

Two questions for everyone with this problem and it's a long shot. Have you had your motor out lately, and what it is tuned with, and if tuned with EFIlive, what version?

Just trying to see if there is a common denomintor. (sp?)
__________________
TOW RIG: 1996 Dodge club cab 12v

TOY: 2006 Reg cab LMZ/ally 4x4


FLEECE PERFORMANCE ENGINEERING
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 04:19 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
vB.Sponsors