Duramax Diesels Forum Truck of the Week
  #1  
Old 07-06-2018, 05:25 PM
Perseverejd Perseverejd is offline
FNG
 
Join Date: Mar 2018
Location: Nj
Posts: 7
Default 04 6.0 to lb7 swap problem class 2 data

So ive swaped a lb7 in a 04 2500 hd
Finnaly figured out my shift problem [ shift solenoids)
The only problem i have left is efi live wont read live data or tune it will give me trouble codes and conect that much.
But data also cuts out as far as shift selector
Ive taken voltage readings at the splice pack all i get is .435 most everywhere. Also have taken readings at tcm ecm no 5v on data line . 5v ref wire has 5 v the sensors ive checked have 5v. Just not data engi e runs great. I dont get it any ideas?

Last edited by Perseverejd; 07-07-2018 at 06:35 AM.
Reply With Quote
  #2  
Old 07-12-2018, 12:51 PM
Kriesel Kriesel is offline
FNG
 
Join Date: Apr 2013
Location: White Bear Lake, MN
Posts: 15

Default

Do you know if you wired the twisted pair for the obd port, and if you switched around the yellow wire for the transmission wiring? I can get pictures if needed, but if you have no idea what I'm talking about, then you may need to conduct these wiring projects first.
__________________
Kriesel's Diesel Suburban
Reply With Quote
  #3  
Old 07-12-2018, 01:43 PM
rfletes79's Avatar
rfletes79 rfletes79 is online now
Hotrodder
 
Join Date: Mar 2010
Location: Galt, Ca 95632
Posts: 348
Default

Have you tried pulling the radio and info fuse?? Then try reading/flashing....
__________________
j

1970 Chevelle Duramax Hot Rod, '04 LB7/TH400-gear vendor, S475/factory IHI, 65% inj, 10 mil pump, SoCal AF cam, Valve springs, Push Rods, LBZ rods..... 10 sec cruzer :-)

2002 2500HD LLY swap 5-24-15.
Reply With Quote
  #4  
Old 07-13-2018, 09:20 AM
BlkMax's Avatar
BlkMax BlkMax is offline
Hotrodder
 
Join Date: Aug 2008
Location: Wasilla, AK
Posts: 662

Default

After having issues with locking multiple LB7 ECM's, I have gone to removing the ECM's and using a bench harness for all LB7 ECM flashing. I got tired of having to send the ECM's back to SoCal, and have NEVER had an issue with a bench flash.



I got my bench harness from https://www.eficonnection.com/ There is also a way to make your own harness if you are savvy and don't want to spend the extra $$.
__________________
Black Max....

Black Max, the fun truck:
'03 2500 4x4 CC/LB
Bent Rods, now under construction, its time to put all the saved up parts in....
Special thanks to Pat & Kat McSwain, MikeL, Guy, Trent, and others from here-thank you for the great ideas!
EPR triples

Emma, my DD:
'04 2500 4x4 EC/SB
HTT T4 366 74 .91, 65% SAC's from LDS, Trans Kit from Evan, tunes by Zach at Starlite
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 05:58 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
vB.Sponsors