Duramax Diesels Forum Truck of the Week
  #1  
Old 08-03-2017, 01:35 PM
jpowel29's Avatar
jpowel29 jpowel29 is offline
Hotrodder
 
Join Date: Feb 2008
Location: Bentonville, Arkansas
Posts: 679
Default OBDII Pass Through

Anyone have any recommendations on a good brand of OBDII pass through connector? I find lots of cheap ones online - not complaining just want something that will work/last. I'm wanting to data log with my V2 and keep the CTS monitor plugged in so I can watch those at the same time while driving.
__________________
Trying some new things...
Reply With Quote
  #2  
Old 08-03-2017, 01:56 PM
Muff's Avatar
Muff Muff is offline
Just Learning
 
Join Date: Oct 2013
Location: Butler, Pa
Posts: 1,056

Default

Somebody needs to make a nice one and sell them if they don't exist.
__________________
The Learning Curve
2007 Long body - EFI - Built Transy < She was my first. SOLD

"Vern" 2002 Reg can (with a cap) 300,000 original miles. Lowered, tuned, sold to some jackass who blew it up instantly.

"Vendetta" Nobody knows but she gonna eat

You cant put a price on fun
Reply With Quote
  #3  
Old 08-03-2017, 03:18 PM
Novak's Avatar
Novak Novak is offline
SQUIRREL TRYN TO GET A NUT
 
Join Date: Jun 2015
Location: Cloud 9, IDAHO
Posts: 902

Default

Also is there an OBD II port for women? I would like to see my wife's DTC's.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
2008 LMM :SOLD 2/18
4" MBRP TB AXLE DUMP, EFI IDAHO ROB, PPE RAIL PLUG, S&B AIR, PPE TRANS COOLER, FLEECE TRANS LINES, AIRDOGG 165, EDGE CTS, KRYPTONITE STEERING RODS AND KRYPTONITE IDLER, COGNITO STEERING BRACES, COGNITO DIFF MOUNT, BARS TURNED DOWN AND DROP SHACKLES ON REAR, ALL OTHER PM (REROUTES AND DELETES) PAINT PAINT PAINT

2004.5 LLY :SOLD 2/15
5" TB EXHAUST, FASS LIFT PUMP, PPE TUNE, PUMP RUB, MOUTHPIECE, PAINT PAINT AND PAINT
Reply With Quote
  #4  
Old 08-03-2017, 03:24 PM
Novak's Avatar
Novak Novak is offline
SQUIRREL TRYN TO GET A NUT
 
Join Date: Jun 2015
Location: Cloud 9, IDAHO
Posts: 902

Default OBDII Pass Through

Amp research makes one and if it is anything like they running boards then it is probably good quality!

Would you be able to have both devices active at the same time? Would the ECU only respond to one device?


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
2008 LMM :SOLD 2/18
4" MBRP TB AXLE DUMP, EFI IDAHO ROB, PPE RAIL PLUG, S&B AIR, PPE TRANS COOLER, FLEECE TRANS LINES, AIRDOGG 165, EDGE CTS, KRYPTONITE STEERING RODS AND KRYPTONITE IDLER, COGNITO STEERING BRACES, COGNITO DIFF MOUNT, BARS TURNED DOWN AND DROP SHACKLES ON REAR, ALL OTHER PM (REROUTES AND DELETES) PAINT PAINT PAINT

2004.5 LLY :SOLD 2/15
5" TB EXHAUST, FASS LIFT PUMP, PPE TUNE, PUMP RUB, MOUTHPIECE, PAINT PAINT AND PAINT
Reply With Quote
  #5  
Old 08-04-2017, 05:35 AM
jpowel29's Avatar
jpowel29 jpowel29 is offline
Hotrodder
 
Join Date: Feb 2008
Location: Bentonville, Arkansas
Posts: 679
Default

Quote:
Originally Posted by Novak View Post
Would you be able to have both devices active at the same time? Would the ECU only respond to one device?


Sent from my iPhone using Tapatalk
I've not tried it yet so I'll let you know once I get the pass through.
__________________
Trying some new things...
Reply With Quote
  #6  
Old 08-04-2017, 06:40 AM
rcr1978's Avatar
rcr1978 rcr1978 is offline
Hotrodder
 
Join Date: Apr 2007
Location: Spring Creek, NV
Posts: 559
Default

What about just adding a second OBD2 connector that's what i'm going to do on mine, I want the EFILive cord out of the drivers area anyways.
__________________
04 LB7 ECSB Built motor, Wagler billet narrowed Rods, Callies billet crank, Mahle Race Cast pistons, Randy's Girdle, Wagler/Callies Stage 1 alterfire cam, Exergy 100% SAC's, dual CP3's, Randy's race ported heads, Profab cast flow/up pipes, and S475 over stock twins for now more later.
2010 LMM CCLB-Tuning/Exhaust
2015 LML Cab and chassis- Tuning/Exhaust
Reply With Quote
  #7  
Old 08-04-2017, 06:45 AM
rcr1978's Avatar
rcr1978 rcr1978 is offline
Hotrodder
 
Join Date: Apr 2007
Location: Spring Creek, NV
Posts: 559
Default

There these I saw, kinda big though.

http://www.ebay.com/itm/OBD2-OBD-II-...YAAOSwCU1YyXVe
__________________
04 LB7 ECSB Built motor, Wagler billet narrowed Rods, Callies billet crank, Mahle Race Cast pistons, Randy's Girdle, Wagler/Callies Stage 1 alterfire cam, Exergy 100% SAC's, dual CP3's, Randy's race ported heads, Profab cast flow/up pipes, and S475 over stock twins for now more later.
2010 LMM CCLB-Tuning/Exhaust
2015 LML Cab and chassis- Tuning/Exhaust
Reply With Quote
  #8  
Old 08-04-2017, 06:48 AM
M.A.M.'s Avatar
M.A.M. M.A.M. is online now
Hotrodder
 
Join Date: Jan 2016
Location: Holmesville, OH
Posts: 208
Default

I've tried the cheap eBay splitters and they don't work... it won't communicate well with either device...

Sent from my HTCD160LVWPP using Tapatalk
Reply With Quote
  #9  
Old 08-04-2017, 07:00 AM
rcr1978's Avatar
rcr1978 rcr1978 is offline
Hotrodder
 
Join Date: Apr 2007
Location: Spring Creek, NV
Posts: 559
Default

Quote:
Originally Posted by M.A.M. View Post
I've tried the cheap eBay splitters and they don't work... it won't communicate well with either device...

Sent from my HTCD160LVWPP using Tapatalk
Will the second connector even work then? Kinda the same as a splitter basically.

http://www.ebay.com/itm/401248273660
__________________
04 LB7 ECSB Built motor, Wagler billet narrowed Rods, Callies billet crank, Mahle Race Cast pistons, Randy's Girdle, Wagler/Callies Stage 1 alterfire cam, Exergy 100% SAC's, dual CP3's, Randy's race ported heads, Profab cast flow/up pipes, and S475 over stock twins for now more later.
2010 LMM CCLB-Tuning/Exhaust
2015 LML Cab and chassis- Tuning/Exhaust
Reply With Quote
  #10  
Old 08-04-2017, 07:32 PM
M.A.M.'s Avatar
M.A.M. M.A.M. is online now
Hotrodder
 
Join Date: Jan 2016
Location: Holmesville, OH
Posts: 208
Default

I doubt it... I think it's more a communication issue, rather than a defective splitter... I don't think it likes talking in 2 directions at once...


Sent from my iPad using Tapatalk
Reply With Quote
  #11  
Old 08-04-2017, 07:39 PM
TheBac's Avatar
TheBac TheBac is offline
Why do I keep doing this?


 
Join Date: Apr 2008
Location: Mid Michigan
Posts: 11,376

Default

Then explain how Ben used to run two devices on his truck wayyyy back when. He spliced in a second OBD port and it worked fine, IIRC.
__________________
Tom
"BBT" 2003 GMC CC/SB 4x4
12.14@111.15

"Flyin' Brick" 1999 Chevy 1500 RC/SB 2wd -- stalled out, no motivation
2014 Chevy Cruze Diesel -- the DD

Two wrongs dont make a right, but three rights do make a left.

Reality is a matter of perspective.

This forum isn't for the weak of heart.....or wallet.

From mufflerguy on yb,
"Lets build a race car they said. Itll be fun they said. I don't know who "they" are.........but they need a good punch in the face!"
Reply With Quote
  #12  
Old 08-04-2017, 07:44 PM
M.A.M.'s Avatar
M.A.M. M.A.M. is online now
Hotrodder
 
Join Date: Jan 2016
Location: Holmesville, OH
Posts: 208
Default

No idea, just my experience... I tried 2 from the same eBay seller, could've been just plain crappy.... There was a fellow trying to splice three of four connectors into his wiring on a '15 in a build I saw somewhere, never heard if it worked or not...


Sent from my iPad using Tapatalk
Reply With Quote
  #13  
Old 08-04-2017, 10:43 PM
THEFERMANATOR's Avatar
THEFERMANATOR THEFERMANATOR is offline
LEGALLY INSANE
 
Join Date: Feb 2009
Location: ZEPHYRHILLS, FL
Posts: 3,517
Default

Quote:
Originally Posted by TheBac View Post
Then explain how Ben used to run two devices on his truck wayyyy back when. He spliced in a second OBD port and it worked fine, IIRC.
Could have sworn he said he had some pid display issues if he was logging the same pid on both devices.
__________________
1995 GMC 2500 SUBURBAN powered by 01 DURAMAX/ALLISON, little of this, a little of that,
DIAMONDEYE 4" exhaust, CORSA muffler, AFE stage 1 dry filter, custom tuning by me, KENNEDY single pump and pump rub kit.

Reply With Quote
  #14  
Old 08-12-2017, 06:17 AM
jpowel29's Avatar
jpowel29 jpowel29 is offline
Hotrodder
 
Join Date: Feb 2008
Location: Bentonville, Arkansas
Posts: 679
Default

I ended up send the splitter cable back.
__________________
Trying some new things...
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 10:32 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
vB.Sponsors