Duramax Diesels Forum Truck of the Week
  #1  
Old 03-19-2018, 12:26 PM
MADD*MAX MADD*MAX is offline
Gearhead
 
Join Date: Sep 2012
Location: Alberta
Posts: 40
Default Mega fuse

Yesterday moring when I went to use the factory remote start the main mega fuse blew. I replaced it and my truck started no problem with the key. Obviously I have a short but don't know where to start looking.
__________________
2013 LML-Wherli S475 over stock twin kit, Cp3 conversion with fleece pro flow 750, AD 165, cognito 4-6" NTBD, PISK, 5' flo pro exhaust, ARP head studs tuned by Kory
Reply With Quote
  #2  
Old 03-19-2018, 01:09 PM
2004LB7's Avatar
2004LB7 2004LB7 is online now
Hotrodder
 
Join Date: Dec 2010
Location: Norcal
Posts: 1,012

Default

What temps are you at? Maybe a grid heater or glow plugs. Also check out the alternator
__________________
2008 Chevrolet 3500HD DRW LTZ
285/75/17 Nitto Dura Grapplers, 4.56 gears, Front and rear ARB lockers, Efi Live tuning by me, Raptor 160 LP, Cognito 4-6 NTB Lift, 4" Exhaust, Built Trans by Mike L.
Reply With Quote
  #3  
Old 03-19-2018, 02:08 PM
MADD*MAX MADD*MAX is offline
Gearhead
 
Join Date: Sep 2012
Location: Alberta
Posts: 40
Default

No grid heater and the glow plugs are good. They are brand new acdelco glow plugs. Temps are about 32. Alternator definitely works good. I borrowed the alterantor mega fuse to restore power and start it up with the key and the voltage dropped to around 12V while idling and it said service charging system. Then I shut the truck off and borrowed the glow plug mega fuse for the alternator circuit and restarted the truck. Voltage started out and 12V and quickly climbed to 15V so I know its charging.
__________________
2013 LML-Wherli S475 over stock twin kit, Cp3 conversion with fleece pro flow 750, AD 165, cognito 4-6" NTBD, PISK, 5' flo pro exhaust, ARP head studs tuned by Kory
Reply With Quote
  #4  
Old 03-25-2018, 07:20 PM
MADD*MAX MADD*MAX is offline
Gearhead
 
Join Date: Sep 2012
Location: Alberta
Posts: 40
Default

Anyone have an ideas where to look. Obviously there is a short in the remote start wiring but don't know where to look. I can't find any diagrams online of the remote start wiring specifically. I did switch tuners but highly doubt this is a tuning issue. I did lose my fast idle option with the new tuning which I had with the old tuner.
__________________
2013 LML-Wherli S475 over stock twin kit, Cp3 conversion with fleece pro flow 750, AD 165, cognito 4-6" NTBD, PISK, 5' flo pro exhaust, ARP head studs tuned by Kory
Reply With Quote
  #5  
Old 03-27-2018, 06:21 PM
Ron Nielson Ron Nielson is offline
Gearhead
 
Join Date: Oct 2009
Location: Berryton, KS
Posts: 93
Default

Wiring diagrams can be found here: http://www.bbbind.com/tsb-wiring-diagrams/
__________________
Ron Nielson

2008 Chevy Silverado LT, SRW, Crew Cab, LB, LMM/Allison, Rear lowered 2": otherwise, fully stock at this point. Edge Insight CTS
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 06:55 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
vB.Sponsors