Duramax Diesels Forum Truck of the Week
  #1  
Old 10-15-2017, 07:10 AM
pavetim pavetim is offline
Hotrodder
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 176
Default Fass acting strange

Helping a friend hook his fass 95 to his lbz. I have done one before but this one has me stumped. Its hooked up right and when I pull the filter I get a nice steady flow. Strange part is when you let pump run and loosen stock filter head bleed port nothing comes out, you can even feel the pump is running but not pushing fuel. But when you tighten the bleed port you can fell the pump pushing fuel again. It's acting like it needs backpressure to pump. Truck stays and dies after 10 seconds. In lost.
Reply With Quote
  #2  
Old 10-15-2017, 07:37 AM
gmc502 gmc502 is offline
Hotrodder
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 250
Default

have you tried sucking fuel thru the pump,then turn it on.I know its suppose to be self priming but maybe.are you sure the flow path is right,just throwing ideas out
__________________
2002 GMC 2500HD, ECSB, 4WD, LB7,300k miles and still truckin
new style gm exhaust manifold, banks big head wastegate, PPE boost valve, banks air intake,high idle switch in cruise control, stock but not for long
EFI live tuned byMe now,dps5 switch,EGT probe and autometer boost sensor,SoCal 6spd conversion
Reply With Quote
  #3  
Old 10-15-2017, 08:14 AM
pavetim pavetim is offline
Hotrodder
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 176
Default

Not yet, I had him hook up stock lines and bled it, truck runs. Ill have him try to use the flow thru design and see if truck runs. Not sure if it's correct but I pulled the filter and turned key on. Gets nice flow but it doesn't come out the center metal tube, it comes out on the outside ports. Is that normal or is it supposed to go thru center of filter and the out the outside holes?
Reply With Quote
  #4  
Old 10-15-2017, 04:51 PM
pavetim pavetim is offline
Hotrodder
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 176
Default

Figured it out. He also installed a XPD fuel filter delete and we put the stock filter back on and runs like a champ. With the delete it must have been sucking air somewhere, the fuel pressure wasn't even following commanded pressure.
Reply With Quote
  #5  
Old 10-15-2017, 05:25 PM
torqued2dmax's Avatar
torqued2dmax torqued2dmax is offline
Hotrodder
 
Join Date: Mar 2017
Location: Brookville, PA
Posts: 198
Default

The crap stays on the outside of the filter , just go to Fass ride and watch video ! There should have been no vacuum , maybe you didnt have it primed the hole way . Good luck !
__________________
05 CC/LB DRW LLY Allison
AFE Blade Runner ;DHD Big Air intake;DHD fuel block;DHD pcv reroute;MBRP 4 inch exhaust;DHD 3 inch downpipe; BD driver's side manifold; DHD pass side up pipe ;DHD 3 inch intercooler in and out pipes by Big Foot on & off road shop ; shimmed fprv; FASS fuel system; 5/8 inch pickup; FASS fuel filter delete; EFI live, 5 position switch 250 hp big tune by Crank it up ; built SunCoast Allison 1078 converter by Limitless Diesel; Sulastic shackles;ARP head studs; grade C gaskets; tig-welded water pump ;T stats; by Blackout performance; Merchant t case brace and pump rub kit;drive shaft 1480joints Greensburg machine,BDS Recoil traction bars , 5100s
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 03:30 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
vB.Sponsors