Duramax Diesels Forum Truck of the Week
  #1  
Old 10-13-2012, 08:21 PM
motodebaja's Avatar
motodebaja motodebaja is offline
FNG
 
Join Date: Oct 2012
Location: Central California
Posts: 6
Default Injectors

I have replaced the #2 Injector and harness. I'm still getting a #2 injoctor code and knock/missing. Any ideas???
Reply With Quote
  #2  
Old 10-13-2012, 08:25 PM
motodebaja's Avatar
motodebaja motodebaja is offline
FNG
 
Join Date: Oct 2012
Location: Central California
Posts: 6
Default Injector Code

LLY: I have replaced the #2 Injector and harness. I'm still getting a #2 injector code with a knock/missing. It is intermittent, any ideas???
Reply With Quote
  #3  
Old 10-13-2012, 08:27 PM
TeaBagger2006's Avatar
TeaBagger2006 TeaBagger2006 is offline
Im a Garrett Nut Swinger
 
Join Date: May 2008
Location: vegas
Posts: 3,099
Default

you sure its #2 injector. try switching injectors aound. on lly's its been known to have issues matching injector with cylinder using efi. chech for damaged wires where the alternator is
__________________
Joe
Loosest Tailgater in USA
2006 GMC 3500 D/A LBZ SRW CC/LB SLT 4x4
8" Fabtech lift 37x13.5/20 tires....Mike L trans....some go fast goodies
13.20@106mph

'06 Jetta TDI
Reply With Quote
  #4  
Old 10-13-2012, 08:41 PM
DBUSHLB7's Avatar
DBUSHLB7 DBUSHLB7 is offline
Team DMAX
 
Join Date: Mar 2012
Location: Albuquerque, NM
Posts: 2,788

Default

So I may be waaay off here but it's worth a try. On LB7s anyway the male pins in the bale connectors can become unseated/poor connection with the female portion. Use a small pair of needle nose pliers to gently pull the pins towards you (which reseats them in place) I did this on my truck upon injector output circuit codes. Codes and knocking hard at idle are now gone! It's worth a try if you want me to post pics of how to do it I can.
Reply With Quote
  #5  
Old 10-13-2012, 08:42 PM
DBUSHLB7's Avatar
DBUSHLB7 DBUSHLB7 is offline
Team DMAX
 
Join Date: Mar 2012
Location: Albuquerque, NM
Posts: 2,788

Default

Just posted in your other thread
Reply With Quote
  #6  
Old 10-13-2012, 10:12 PM
motodebaja's Avatar
motodebaja motodebaja is offline
FNG
 
Join Date: Oct 2012
Location: Central California
Posts: 6
Default Injector code

<HR style="BACKGROUND-COLOR: #d1d1e1; COLOR: #d1d1e1" SIZE=1>Thanks for the help but I'm sure its the #2 injector and the connectors are good.
<!-- / icon and title --><!-- message -->
LLY: I have replaced the #2 Injector and harness. I'm still getting a #2 injector code with a knock/missing. It is intermittent, any ideas???
Reply With Quote
  #7  
Old 10-14-2012, 12:10 AM
TeaBagger2006's Avatar
TeaBagger2006 TeaBagger2006 is offline
Im a Garrett Nut Swinger
 
Join Date: May 2008
Location: vegas
Posts: 3,099
Default

Do a compression test. Might be something else wrong. Damaged valve? Is there any fuel leaking? Did you clean the hole really good when you replaced the injector? Try switching injectors with another hole and see whathappens

hmmm intermittent you say?..... Check and double check your connections
__________________
Joe
Loosest Tailgater in USA
2006 GMC 3500 D/A LBZ SRW CC/LB SLT 4x4
8" Fabtech lift 37x13.5/20 tires....Mike L trans....some go fast goodies
13.20@106mph

'06 Jetta TDI
Reply With Quote
  #8  
Old 10-15-2012, 07:51 AM
chevyburnout1's Avatar
chevyburnout1 chevyburnout1 is offline
Fixing it till it breaks
 
Join Date: Aug 2008
Location: Berthoud, CO
Posts: 2,354
Default

What is the specific code??
__________________
Dustin

'03 Silverado LB7
GT3788/CT6x88mm compounds _ 60's _ duals _ fingers _ 6480af _ some tuning...
'77 K-10
52"/56" front/rear leaf springs and rear shackle flip: 8" lift total _ D60/14blt 4:56s _ 40" Swamper IROK's _ 383 w/nitrous _ SM465 _ 208tcase
'97 Cadillac Deville
Morimoto Mini 5000k projector headlight conversion _ 500watts in the trunk _ 20's _ Flowmasters _ Tuned ECM _ Rear mount turbo in the works....
Reply With Quote
  #9  
Old 10-15-2012, 05:41 PM
motodebaja's Avatar
motodebaja motodebaja is offline
FNG
 
Join Date: Oct 2012
Location: Central California
Posts: 6
Default

The code is P1226. LLY: I have replaced the #2 Injector and harness. I'm still getting a #2 injector code with a knock/missing. It is intermittent. (Rechecked all the conections and the wiring harness going to the ALT ; All Good)

I have cleared the code and now CLEANED the Mass air flow sensor. The intermittent knocking has seemed to stop, but it seemed to only knock prior to being fulling warmed up. However I think it was stilling missing at one point today. No new codes, I/M monitors on the OBD2 in the "monitors viewed" still show Misfire monitor, Comprehensive Components Moritor & ERG??? Thoughts
Reply With Quote
  #10  
Old 10-15-2012, 10:48 PM
chevyburnout1's Avatar
chevyburnout1 chevyburnout1 is offline
Fixing it till it breaks
 
Join Date: Aug 2008
Location: Berthoud, CO
Posts: 2,354
Default

That code is not for the injector circuit to the actual injector. But the injector driver circuit from the ECM to the FICM.

Check your terminals in the main bale connectors on the driver's side valve cover. Make sure you cannot push in any of the 'male' terminals into the connector itself.
__________________
Dustin

'03 Silverado LB7
GT3788/CT6x88mm compounds _ 60's _ duals _ fingers _ 6480af _ some tuning...
'77 K-10
52"/56" front/rear leaf springs and rear shackle flip: 8" lift total _ D60/14blt 4:56s _ 40" Swamper IROK's _ 383 w/nitrous _ SM465 _ 208tcase
'97 Cadillac Deville
Morimoto Mini 5000k projector headlight conversion _ 500watts in the trunk _ 20's _ Flowmasters _ Tuned ECM _ Rear mount turbo in the works....
Reply With Quote
  #11  
Old 10-16-2012, 10:20 PM
motodebaja's Avatar
motodebaja motodebaja is offline
FNG
 
Join Date: Oct 2012
Location: Central California
Posts: 6
Default

Chevyburnout1. Thank you this was it. There was moisture in the conection. Now off to Baja!
Reply With Quote
  #12  
Old 10-17-2012, 07:49 AM
chevyburnout1's Avatar
chevyburnout1 chevyburnout1 is offline
Fixing it till it breaks
 
Join Date: Aug 2008
Location: Berthoud, CO
Posts: 2,354
Default

Awesome
__________________
Dustin

'03 Silverado LB7
GT3788/CT6x88mm compounds _ 60's _ duals _ fingers _ 6480af _ some tuning...
'77 K-10
52"/56" front/rear leaf springs and rear shackle flip: 8" lift total _ D60/14blt 4:56s _ 40" Swamper IROK's _ 383 w/nitrous _ SM465 _ 208tcase
'97 Cadillac Deville
Morimoto Mini 5000k projector headlight conversion _ 500watts in the trunk _ 20's _ Flowmasters _ Tuned ECM _ Rear mount turbo in the works....
Reply With Quote
  #13  
Old 01-09-2018, 11:23 PM
yammerhammer yammerhammer is offline
FNG
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 1
Default

Quote:
Originally Posted by motodebaja View Post
Chevyburnout1. Thank you this was it. There was moisture in the conection. Now off to Baja!
im having the exact same issue. how long did this issue go intermitant? mine have does it a few time in the last 2 weeks. now it has developed a fuel knock when it is missing

Sent from my SAMSUNG-SM-G890A using Tapatalk
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 06:19 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
vB.Sponsors