LLY: 10 over on injector [Archive] - Duramax Diesels Forum

PDA

View Full Version : LLY: 10 over on injector


aggar
05-12-2011, 10:59 AM
Ok I've got one that has just tanked on me. How much longer can I run it with balance rate over 10 over? In the middle of planting and I have to have the truck and wondering how much longer it'll last before totally failing and causing serious damage.

DIESELMAFIAPER.LB7
05-12-2011, 11:47 AM
Just order an injector you have a lbz only takes like 30-45 min to switch it out?

Edit: or you talking your lb7 didn't see that truck :rolleyes:

aggar
05-12-2011, 11:52 AM
My lly I just got 2 months ago. I have the edge cts monitor in and used it to check. How close is it compared to the dealer?

aggar
05-12-2011, 11:54 AM
Now it's showing 4.4. Was 10 last night.

LBZ_Duramax
05-12-2011, 01:07 PM
Which injector? Could it be the #2 & #7 harness deal?

aggar
05-12-2011, 02:37 PM
It's #3.

emiller3
05-12-2011, 02:41 PM
It might have been stuck:confused:

custom8726
05-12-2011, 05:10 PM
Run a full bottle of power service through it and check the injectors again while the motor is hot and in gear...

DIESELMAFIAPER.LB7
05-13-2011, 07:09 AM
Ya mine was stuck this morning again! :mad: an I'm so sick of my truck I just pinned it an it came unstuck. Anyway back on topic I would swap it if it stays above +/-4 so but run some sea foam or two stroke oil threw it or powersevice

mamu
05-18-2011, 06:52 PM
not meaning to thread jack, but im seeing the same thing. ive got 2 that read 9.9 but went down to like 6 or 7 pretty quick. ive been runnnig the 2 stroke for about 3 weeks, do i need to try some powerservice?

whitetrash21
05-18-2011, 07:04 PM
Mine do that occasionally. I run some power service, brings them all back to normal. I think it's the crappy low lubricant diesel. Happens if I don't use PS for a bit, start running it, goes away immediately and stays gone

mamu
05-18-2011, 07:37 PM
then power service it is. ill get a jug tomorrow. how much do you guys normally run per tank?

custom8726
05-18-2011, 07:50 PM
then power service it is. ill get a jug tomorrow. how much do you guys normally run per tank?

Put a bottle of power service 100 gallon mix in and fill it up,,IMO.....

whitetrash21
05-18-2011, 08:55 PM
x2. I do that the first tank, then split it to 50 after that.

mamu
05-19-2011, 12:57 PM
any chance that my ppe race plug had anything to do with this?

custom8726
05-19-2011, 01:14 PM
any chance that my ppe race plug had anything to do with this?

Seriously doubt it, but you should check your balance rates with your stock tune in for the most accuracy..